HATARTALANUL! Szabadegyháza
Március 4-étől, hétfőtől újra összegyűjtik a településen keletkező zöldhulladékot az önkormányzat közterület-takarítói.

Változás a zöldhulladék-gyűjtésben!

2019. március 4-étől, hétfőtől újra összegyűjtik a településen keletkező zöldhulladékot az önkormányzat közterület-takarítói.

Miután a feladatot végzők száma jelentősen csökkent, a zöldhulladék-gyűjtését rendszeresen, meghatározott ütemterv szerint, szakaszosan végezzük. Kísérleti jelleggel a következő menetrend szerint történik a szállítás:

Március 4., hétfő: a község belterületi része a telepi vasúti átjáróig.

Március 11., hétfő: a község belterületi része a telepi vasúti átjárón túl (telep).

Március 18., hétfő: ipartelep (lakótelep) és a hozzá tartozó külterületi ingatlanok.

A szállításra hetente csak egy napot tud biztosítani az önkormányzat, ezért csak korlátozott mennyiségben szállítják el az önkormányzat dolgozói a zöldhulladékot. Nagyobb ágakat az ingatlantulajdonosnak kell elszállítania a komposztálóba.

Március 25., hétfő: a Gyári utca 13. szám alatti kastéllyal szembeni területre (Péter tanya, régi "homokos") szállíthatók a nagyobb ágak, ill. zöldhulladék.

A Péter tanyára történő szállítás felügyelet mellett történhet, a nem komposztálható anyagokat nem rakhatják le! (Nem szeméttelep!)

Áprilistól ugyanebben a menetrendben, 4 hetes ciklusban történik a szállítás.

Községünkben - egyelőre az ipartelepen - a zöldterületek kaszálását a jövőben kiszervezzük vállalkozásnak, a részletekről a lakosokat hamarosan tájékoztatjuk.

Szabadegyháza Község Önkormányzata