HATARTALANUL! Szabadegyháza
Tájékoztatjuk a szabadegyházi lakosokat, hogy a híradásokban hallható téli rezsicsökkentés (tűzifára) Szabadegyházát nem érinti.

Tisztelt Szabadegyházi Lakosok!

Az utóbbi időben többen keresték fel hivatalunkat, hogy a televízióból, rádióból értesültek a fával tüzelőknek járó 12000 Ft-os támogatásról, és ezt szeretnék igényelni.

A félreértések elkerülése végett az alábbiakról tájékoztatjuk az érintetteket:

Március 27-én hozta meg a Kormány a téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében a települési önkormányzatok 2017. évi szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás nyújtásáról szóló 1152/2018.(III.27.) Korm.rendeletét. A rendelet mellékletében szerepelnek azok a hátrányos helyzetű önkormányzatok - 2255 önkormányzat a közel 3200-ból -, akik korábban szociális célú tűzifára támogatást kaptak. Szabadegyháza nem szerepel a listában, mivel nem hátrányos helyzetű település, nem is kapott támogatást tűzifára, így annak a kiegészítése sem vonatkozik ránk.

A híradásokban közölt információk nem teljes körűek, nem is azonnal, nem is készpénz formájában jár a támogatás. Szabadegyháza lakosaira - több száz más településsel együtt - nem vonatkozik, függetlenül attól, hogy más hivatalokban - járási hivatal, kormányhivatal - mit mondanak Önöknek. Ott is csak azt tudják Önöknek mondani, hogy érdeklődjenek a helyi polgármesteri hivatalban, azt nem tudják garantálni, hogy ez a támogatás jár is.

Kérjük, hogy a - figyelemmel a jelenlegi helyzetre - a médiában közölt információk valóságtartalmáról és helyi vonatkozásáról a helyi hivatalban érdeklődjenek.

Egriné Ambrus Andrea
polgármester