HATARTALANUL! Szabadegyháza
A nem gázzal fűtő háztartások 2018. október 15-éig igényelhetik a támogatást a hivatal szociális irodájában.

A téli rezsicsökkentésben nem részesült (nem gázzal fűtő) háztartások az alábbi nyomtatványon igényelhetik a támogatást.

A nyomtatvány megtalálható a Polgármesteri Hivatal szociális irodájában és a honlapunkon is!
Igénybejelentés

Háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be, legkésőbb 2018. október 15-éig.
Háztartás alatt az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeket kell érteni. (Tehát nem családot, hanem mindenkit bele kell érteni, aki ott lakcímmel rendelkezik.)
Az igénybejelentő nyilatkozaton meg kell adni az igényelt fűtőanyag fajtáját, azonban felhívjuk a figyelmet, hogy Szabadegyháza Község Önkormányzata csak tűzifa formájában tudja a természetbeni juttatást biztosítani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a BM Katasztrófavédelmi Igazgatósága jogosult ellenőrizni, hogy a háztartás korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben.

Az igénybejelentés határideje: 2018. október 15.
A fenti határidőt követően, október 17-éig kell jelentenünk a Belügyminisztérium felé az igényeket.

A Belügyminisztérium október 31-éig tájékoztatja a Kormányt a szükséges források önkormányzatonkénti összegéről, ezután születik meg a kormánydöntés. A támogatás összegéről támogatói okiratban értesítik az önkormányzatot. Az önkormányzat ezután választhatja ki azt a vállalkozást, ahol az igényelt fűtőanyag (tűzifa) határidőn belül átvehető.

Kérjük a lakosok türelmét, mivel az eljárásrendből látszik, hogy nem azonnali támogatásról és nem készpénz-kifizetésről van szó. Jócskán benne leszünk a fűtési szezonban, mire ebből a támogatásból tűzifa lesz.