HATARTALANUL! Szabadegyháza
Számlálóbiztosok toborzása a 2022. évi népszámlálás lebonyolítására

Népszámlálás 2022

Tisztelt Szabadegyházai Lakosok!

A Szabadegyházai Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A jelentkezési határidő: 2022. július 30.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 150-200 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.

A számlálóbiztos áll közvetlen kapcsolatban az adatszolgáltatókkal.

A népszámlálás adatfelvételének eszmei időpontja 2022. október 1. nap 0 óra.

A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között. Ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.

Jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a 2022. október 15. utáni két hétben kell az összeírói munka legalább 70%-át elvégezni.

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés. Az oktatási rendszer 2022. szeptember 15-től érhető el a képzésben résztvevő számára.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

  • kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 300 Ft
  • személyek összeírása személyenként 620 Ft
  • egyéb szervezés - címenként 770 Ft
  • összeírás körébe tartozó címenként 300 Ft
  • felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www. szabadegyhaza.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (2432 Szabadegyháza, Kossuth u. 2.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg a jegyzo@szabadegyhaza.hu címre, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalba.

Szűcs Ágnes

jegyző

Számlálóbiztosok toborzása általános tudnivalók

Jelentkezési lap