HATARTALANUL! Szabadegyháza
Május 20-án, szerdán településünkön is megrendezzük a Kihívás Napját.Az eredetileg „Challenge Day" néven ismertté vált sportos játékban – hazánkkal együtt – a világon legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt az idén. A Kihívás Napja küldetése, hogy felhívja az emberek figyelmét a testmozgás fontosságára. A „mozgósításban" nagy szerepet kapnak az önkormányzatok, tanintézmények és a cégek is. A cél, hogy minél többen végezzenek legalább 15 percnyi aktív testmozgást. A nap végére pedig kiderül, hogy 2015-ben kik vehetik át a Magyarország legsportosabb településeinek járó díjakat.

A szervezők központi és helyi szinten is szorgalmazzák a minél nagyobb arányú részvételt. A résztvevők minden programnál külön sorsolási lapot kapnak, amit kitöltve (név, cím, elérhetőség) a szervezők összegyűjtenek. A központi helyszínen értékes ajándékokat sorsolnak ki: OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, hátizsák, polár óra.
Figyelem! Minden program külön-külön számít, az a lényeg, hogy a program időtartama elérje a 15 percet. Érdemesebb tehát több 15 perces programot teljesíteni, mint egy több órásat, hiszen a nyerési esélyek is nőnek, és változatosabb lesz a program.
A szervezőkkel hétfőn egyeztetünk, kedden közzé tesszük a részleteket. A programváltoztatás jogát az időjárás és érdeklődés függvényében fenntartjuk.


Egriné Ambrus Andrea

polgármester