HATARTALANUL! Szabadegyháza
​Vezetékes és hagyományos mobiltelefon használata a HelpyNet rendszerben Szabadegyházán

Tisztelt Lakosok!

Szabadegyházán a HelpyNet – okostelefonon alapuló - közösségi közbiztonsági rendszer immár mindenki számára elérhető az új HelpyNet otthon szolgáltatással. Így mód nyílik arra, hogy a nem okostelefonnal rendelkező, kiemelten időskorú lakosok is INGYENESEN csatlakozhassanak és használhassák. A már meglévő vezetékes, illetve hagyományos mobiltelefonjaikkal tudják igénybe venni ezt a szolgáltatást. Ezáltal biztonságban tudhatjuk idős rokonainkat, szeretteinket.

Mire jó? Egy gombnyomással tud segítséget kérni, akár egészségügyi kihívásról, akár bűncselekmény elhárításáról, megelőzéséről legyen szó. Ezzel az egy gombnyomással értesíti az Ön közelében lévő beavatkozókat, segítőket és az e-mailes elérhetőséggel rendelkező családtagokat, ismerősöket (maximum három e-mail címet lehet megadni).

Mit kell tennie? Kövesse az alábbi útmutatót!

Lépésről lépésre

  • 1.A kitöltött és aláírt a regisztrációs lapot adja le az önkormányzatnál (regisztrációs lap kérhető személyesen a hivatalban, vagy email-ben: polgarmester@szabadegyhaza.hu email címen).
  • 2.Győződjön meg róla, hogy telefonszáma hívásindításkor kijelzésre kerül. Ezt egy mobiltelefonra indított hívással könnyedén megteheti. Ha megjelenik a telefonszáma a hívott mobilon, akkor a beállítás megfelelő. Amennyiben nem jelenik meg a telefonszáma, kérjen segítséget hozzáértő ismerősétől vagy szolgáltatójától.
  • 3.Gyorstárcsázásra mentse el a 06 1 44 33 112 telefonszámot.
  • 4.Az adatok egyeztetése és a szolgáltatás aktiválása végett kollégánk telefonon felhívja Önt.
  • 5.Ezután tesztelje le: Indítson el egy telefonhívást a fenti telefonszámra és hallgassa figyelemmel, mit mond az automata. Amint befejeződött a hívás, tegye le nyugodtan a telefont. Amennyiben a regisztrációnál adott meg értesítendő e-mail címeket, az értesítendő családtagok kapnak egy-egy e-mailt a jelzésről. Szabadegyházán a beavatkozók, segítők is értesülnek az Ön jelzéséről és segítséget tudnak nyújtani 8-20 óra között. Valószínűleg felhívják Önt, mielőtt „kivonulnak".

Figyelem!

A riasztáskor csak az Ön által a regisztrációkor megadott címet tudjuk megjeleníteni.

További információ: Egriné Ambrus Andrea (30/638-4249)
Csoportos tájékoztatóra időpont-egyeztetés: Renkecz János 06 70 443 6456


Egriné Ambrus Andrea

polgármester